El Blog de Mario Prades i Quimet Curull

El Blog de Mario Prades i Quimet Curull

miércoles, 20 de abril de 2011

El Temps Passa programa 21-04-2011


Quan arribava Setmana Santa, us estem parlant de finals dels cinquanta i durant els anys seixanta. La vida al país es semi-paralitzava. Era temps de recolliment i processons.


Els bars, cafeteries i establiments d'oci tancaven, als cinemes només es projectaven pel.lícules bíbliques, les sales de festes i clubs per a la joventut també tancaven i pobre del que s'atrevís a organitzar una festa privada, un guateque de la época que l'agosarat havia begut oli i tant la incipient TVE, la millor televisió d'Espanya en aquells anys i possiblement també avui, això que amb la TDT tenim canals a dogo, com les emissores de ràdio canviaven totalment la seva programació.


A les emissores de radio començaven a emetre música sacra i música clàssica i llevat informatius emesos des de Ràdio Nacional d'Espanya i redifossos per obligació per totes les altres emissores, i pobre de l'emissora que no ho fes, poca cosa més trobàvem a les ones, llevat de que escoltessis Ràdio Luxemburgo, Ràdio Europa Internacional, Ràdio Andorra o la Pirenaica, a volum baix per si de cas.


Per això la joventut es dedicava en aquestes dates a sortir d'excursió, amb la motxilla a l'esquena i ganes de divertir-se. Arribava l'hora dels Cumbayà i les costellades que culminava el dia de la Mona, és a dir el dilluns. És clar que diumenge sortíem els nens al carrer amb els xarracs, martells de fusta i altres estris que servien bàsicament per fer soroll i demostrar-li a tothom que la Setmana Santa havia acabat i que Crist ha ressuscitat. Mario es va andur més d'una hòstia i sense necessitat d'anar a missa, en els HH Maristes on estudiava, el dia que se li acut preguntar-li al professor de matemàtiques:

"Si va ser crucificat el dijous, va ser enterrat i ressuscità el tercer dia... Com és que se celebra el diumenge en lloc del dilluns?"

Els comptes no li quadraven. I va cobrar, és clar.

En aquesta pausa obligada, els grups espabilats com Los Tamara es dedicaven a actuar, en aquests dies, per les Cases d'Espanya situades en capitals d'altres països. Així almenys rendibilitzaven alguna cosa ja que a Espanya no s'actuava en públic. Eren dies de recolliment i oració. Toma Ja! Que bé ens ha quedat.


Bé, doncs tot aquest llarg preludi és per arribar a una conclusió i aquesta serà que "Com estem en setmana Santa ens prenem unes vacances i no hi ha programa fins a la setmana que ve".

Per cert, com ara si que et deixen possar música, os penjarem un vídeo de Tony amb Grup on Quimet i el  grup ens versionen un tema dels Beatles, el "With a little help from my friends", gravat en directe i cantant el batería. 

 
A ser bons i bones. Per avui no tanquem la barraqueta perquè ni tan sols l'hem obert.


Mario Prades i Quimet Curull
Els Tronats

No hay comentarios:

Publicar un comentario